Sinfonia Rotterdam komt naar het Park

Sinfonia Rotterdam komt naar het Park met een schitterend muziekspektakel tijdens het weekend van de Romantische muziek

Elk jaar organiseert Sinfonia Rotterdam aan het eind van de zomer twee gratis concerten. Op vrijdagavond 23 augustus klinkt het synfonia Maritiem concert onder de sterren in het Park. En op zondagmiddag, 25 augustus, is iedereen welkom bij het familieconcert tijdens het afscheid van burgemeester Aboutaleb.

Het Sinfonia Maritiem Concert is hét veelzijdige openluchtconcert in Rotterdam, waarbij klassieke meesterwerken doorklinken in opera, poetry, verhalen en muziek uit andere werelddelen. Door deze crossovers met andere muziekgenres en kunstvormen bereikt Sinfonia Rotterdam niet alleen de klassieke muziekliefhebbers, maar iedereen die van cultuur houdt. Zo opent Sinfonia Rotterdam het nieuwe seizoen met toegankelijke uitvoeringen voor Rotterdammers van alle leeftijden.

Programma

Sinfonia Maritiem Concert – vrijdagavond 23 augustus

Sinfonia Rotterdam speelt onder leiding van Conrad van Alphen toegankelijke klassieke werken. Op het programma, gepresenteerd door gastvrouw Fenna Ramos, staan bekende en talentvolle solisten met een veelzijdigheid aan genres, leeftijden en achtergronden. Op het podium schitteren jazz/soulzangeres Ntjam Rosie en de getalenteerde winnaressen van het Prinses Christina Concours, altvioliste Jolie Bisoendial en violiste Diana Fakour. Zo is het Sinfonia Maritiem Concert een echte afspiegeling van Rotterdam. Traditiegetrouw zal de avond worden afgesloten met Music for the Royal Fireworks van Händel.

Sinfonia Familieconcert – zondag 25 augustus, ’s middags

In een verhalend en interactief programma worden tijdens het familieconcert verschillende muziekstukken op een luchtige manier aan elkaar gepraat door presentatrice Fenna Ramos. Na het programma van ongeveer één uur is iedereen een onvergetelijke muzikale ervaring rijker.

Sinfonia Rotterdam
Conrad van Alphen dirigent

Ntjam Rosie jazz/soulzangeres
Fenna Ramos presentatrice/gastvrouw
Jolie Bisoendial altviool
Diana Fakour viool

De concerten zijn gratis toegankelijk maar reserveren is verplicht.

klik hier voor meer informatie en kaarten